Primeur bij De Derde Helft in Alkmaar: de eerste OldStars walking football derby.
Primeur bij De Derde Helft in Alkmaar: de eerste OldStars walking football derby. ((Foto: aangeleverd))

Primeur bij De Derde Helft in Alkmaar

ALKMAAR – Binnen het programma van De Derde Helft wordt woensdagmiddag 26 februari de eerste OldStars walking football derby gespeeld tussen Kolping Boys en Alkmaarse Boys. De derby Walking Football vindt plaats bij voetbalvereniging Kolping Boys. De club Kolping Boys uit Alkmaar startte in november vorig jaar met De Derde Helft, een initiatief van het Ouderenfonds en de VriendenLoterij.

Sportverenigingen worden hierin gestimuleerd hun sportkantine overdag open te stellen voor ouderen zodat leden en niet-leden van de vereniging elkaar daar kunnen ontmoeten en met elkaar activiteiten kunnen ondernemen of gewoon een kop koffie kunnen drinken. Één van de activiteiten in De Derde Helft bij Kolping Boys is OldStars walking football, ondersteund door de gemeente Alkmaar, AZ en de KNVB. Elke week voetballen zo'n vijftien mannen onder begeleiding van voormalig proefvoetballer Eric te Paske met elkaar. Woensdagmiddag 26 februari wordt een eerste echte OldStars walking football derby georganiseerd. Wethouder Pieter Dijkman trapt om 14.00 uur de wedstrijd af op het hoofdveld van Kolping Boys aan 'De Nollen' in Oudorp. Binnen vinden de andere reguliere De Derde Helft-activiteiten plaats zoals, sjoelen, klaverjas, biljart en darten. Ook wordt weer gejeu-de-bould en gewandeld. Iedereen is welkom om de wedstrijd te bekijken, een lekker kopje koffie te drinken én / óf deel te nemen aan De Derde Helft-activiteiten.

Derde Helft bij Kolping Boys

Wekelijks komen bij Kolping Boys ongeveer 40 senioren bijeen voor De Derde Helft. Ze vinden hier gezelligheid en sociale contacten en ondernemen hier samen sportieve en niet-sportieve activiteiten. Binnenkort start ook een kook- en fietsgroep. Tevens zijn er gezamenlijke activiteiten waaraan deel kan worden genomen, zoals een wijn- en kaasproeverij en een historische wandeling door Oudorp.

Nieuwe ontmoetingsplaats voor ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. De activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo worden ouderen geholpen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Het doel van De Derde Helft is om ouderen de komende twee jaar te helpen actief te blijven en hen de mogelijkheid te bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij de Derde Helft. Het programma wordt aangeboden bij sportverenigingen waardoor de kantine een plek wordt waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen blijven ontmoeten.

Voor wie is De Derde Helft?

Tijdens De Derde Helft organiseren ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de ouderen profijt van De Derde Helft.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten