Bovenaanzicht van de foto-expositie 'Onvergetelijke ouderenzorg in Zorgcirkel Westerhout'.
Bovenaanzicht van de foto-expositie 'Onvergetelijke ouderenzorg in Zorgcirkel Westerhout'. ((Foto: Rob Verhagen))

Fotoexpositie in Zorgcirkel Westerhout in Alkmaar

ALKMAAR - Alle ouderen die de afgelopen 275 jaar in de Alkmaarse ouderenzorg werden verzorgd en de mensen die de ouderen verzorgden, raken vroeger of later in de vergetelheid.
Maar heel veel gebouwen, waar generaties lang mensen hun leven hebben geleid, hebben gezorgd voor elkaar, gevoelens hebben gedeeld, hebben gelachen en gehuild, vrienden hebben gemaakt en afscheid hebben genomen, blijven stille getuigen van die geschiedenis.

De beste garantie voor behoud van een gebouw is een rendabel gebruik. Daarvan getuigen de hofjes in Alkmaar al eeuwenlang, maar ook het Karenhuis en Westerlicht. Het gesloopte bejaardentehuis De Vleugels uit 1969 in de nieuwbouwwijk Hoefplan is een voorbeeld hoe er beter niet kan worden gebouwd als je een lange levensduur van gebouwen belangrijk vindt uit oogpunt van cultuurhistorie en duurzaamheid.

Kaarsjes

Woensdag 19 februari om 15.00 uur werd de fotoexpositie 'Onvergetelijke ouderenzorg in Zorgcirkel Westerhout' geopend. De opening werd verricht door de Alkmaarse wethouder Marcel van Zon (Zorg), samen met Jaap Hoogland, liquidator van het Roomsch Katholiek Verplegingsfonds Alkmaar, de heer Looijen namens de bewoners van Westerhout, locatiemanager Westerhout Wilma Bus, voorzitter Fotoclub Alkmaar Tiemen Weerstand en Corien Hielkema namens Adapt.

Deze zes vertegenwoordigers staken samen kaarsjes op ter herinnering en uit dankbaarheid aan iedereen die de afgelopen 275 jaar in de Alkmaarse ouderenzorg is verpleegd of anderen heeft verzorgd. Westerhout is te vinden aan de Van Houtenkade 3 (te Elzenhof Plaza via hoofdingang).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten