Kirsten Benschop.
Kirsten Benschop. ((Foto: aangeleverd))

Kirsten Benschop met voorstellingin Doopsgezinde kerk Alkmaar

ALKMAAR - Project Geestdrift presenteert 28 februari de theatervoorstelling 'Die ik ben' van Kirsten Benschop in de doopsgezinde kerk in Alkmaar. Een voorstelling op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit

In haar vierde solovoorstelling graaft Kirsten diep naar binnen. "Met de nodige (zelf)spot duikt ze in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Of willen we dat misschien ook niet? Verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut", zo vertelt een woordvoerder namens Project Geestdrift.

Dikke ik tijdperk

De voorstelling is een confrontatie met het 'dikke ik tijdperk' waarin mensen geneigd zijn steeds grotere burchten om zichzelf heen te bouwen en waarin 'geluk' een doel op zich lijkt te zijn geworden. 'Die ik ben' rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. "Want zou het leven niet veel eenvoudiger zijn als je de realiteit zoals die zich aandient accepteert zoals die is? En is contact niet veel wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?" Project Geestdrift presenteert sinds 2017 inspirerende voorstellingen in doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord met als doel bezoekers kennis te laten maken met deze mooie gebouwen en hun rijke geschiedenis.

Kaarten zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur. Locatie: Doopsgezinde kerk Alkmaar, Koningsweg 12.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten