De voorstelling laat zien hoe moeder, maar vooral haar kinderen worstelen met haar dementie
De voorstelling laat zien hoe moeder, maar vooral haar kinderen worstelen met haar dementie (Foto: aangeleverd)

Volle bak theatervoorstelling over dementie

ALKMAAR - Soms verdrietig, maar soms ook ontzettend grappig, maar bovenal 'raak'. Woensdagavond 19 januari was het uitverkocht huis bij muziektheatervoorstelling 'De Verrassing' bij De Waterkant in Alkmaar. Een aangrijpend toneelstuk over dementie bedoeld voor mensen met dementie, hun partner, kleinkind, hulpverlener, vriend en belangstellenden.

De zaal - vol belangstellenden - kreeg een bijzondere show voorgeschoteld waar de emoties alle kanten opschoten. Een lach, een traan: het hoort er allemaal bij. Het zijn zaken waar omstanders van dementerenden veelal mee te maken krijgen. ''Op een gegeven moment stond bijna de hele eerste rij mee te dansen en te zingen. Kippenvel'', vertelt een van de bezoekers. De voorstelling laat zien hoe moeder, maar vooral haar kinderen worstelen met haar dementie. De karakters, dochter en zoon, zijn zo opgebouwd dat zij de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belichten. Mooi om ook te zien dat na afloop bijna iedereen bleef om na te praten, ook de acteurs. Het ijs was gebroken. Het is misschien ook wel fijn om er gewoon over te kunnen praten met elkaar, toch?

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten