Tintelende vingers?

Partnerbijdrage
Suzanne van KennemerFysio
Suzanne van KennemerFysio (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Carpaal Tunnel Syndroom? Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) kenmerkt zich door een aantal symptomen, zoals pijn, gevoelloosheid, tintelingen, prikkelingen en/of verlies van kracht in vingers en handen. Naast de hinder overdag, kan ook de nachtrust flink verstoord worden door deze klachten.

De oorzaak van CTS ligt meestal in verhoogde druk op de mediaan zenuw, net boven het polsgewricht. De klachten verergeren vaak tijdens activiteiten zoals typen, telefoneren, schrijven of fietsen. De klachten kunnen ook typerend zijn tijdens en na de zwangerschap. Regelmatig wordt CTS alleen behandeld door middel van een operatie of een injectie. Er bestaat nu echter ook een minder ingrijpend alternatief: het CTS tractieapparaat van Phystrac. Dit apparaat zorgt voor een verruiming van het weefsel in het polsgewricht door toepassing van een serie tracties ter hoogte van de handwortel. De behandeling is pijnloos en patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten gewoon blijven voortzetten. Onderzoek heeft aangetoond dat deze methode zeer effectief is, tenminste 70% van de patiënten ervaart een flinke afname en/of het geheel verdwijnen van de klachten.

Zijn bovenstaande klachten herkenbaar voor u of heeft een arts de diagnose CTS al gesteld? Maak dan snel een afspraak bij één van de ervaren fysiotherapeuten van KennemerFysio via 072-5125702 of info@kennemerfysio.nl.