'De kracht van positief opvoeden'

Algemeen
Lezing 'De kracht van positief opvoeden'.
Lezing 'De kracht van positief opvoeden'. (Foto: Pexels.com)

ALKMAAR - Wijkcentrum De Oever vormt dinsdag 21 april van 19.30 tot 21.30 uur het onderkomen voor de gratis lezing 'De kracht van positief opvoeden'. Tijdens deze lezing komen diverse vaardigheden over positief en liefdevol opvoeden aan bod.

Opvoeden doet iedereen op zijn eigen manier. Ouders/opvoeders bepalen zelf welke vaardigheden zij belangrijk vinden. Toch is er een aantal basisvaardigheden dat elk kind in zijn of haar leven nodig heeft. Ouders/opvoeders hebben een belangrijke rol om kinderen te stimuleren zich deze basisvaardigheden eigen te maken. Wat komt er allemaal aan bod tijdens de lezing?Wat zijn de verwachtingen van ouders/opvoeders als het gaat om het opvoeden? Hoe blijf je positief en liefdevol bij ongehoorzaamheid? De vijf basisvaardigheden, namelijk: het zorgen voor een veilige en stimulerende omgeving.Kinderen positief ondersteunen. Consequent reageren op ongewenst gedrag van je kinderen. Het hebben van realistische verwachtingen als ouder/opvoeder. Goed voor jezelf zorgen als ouder/opvoeder.

Wijkcentrum de Oever is te vinden aan Amstelstraat 1 in Alkmaar. De gemeente Alkmaar biedt deze lezing gratis aan. Kijk op www.ggdhn.nl/cursussen voor de overige cursussen.