Klassieke brommers kieken

Algemeen
Dick van Straten op zijn klassieke Eysink brommer.
Dick van Straten op zijn klassieke Eysink brommer. (Foto: Vincent de Vries)

ALKMAAR - Prachtige, historische brommers van klassieke merken zoals Zundapp, Puch en Eysink. Zaal- en partycentrum Meereboer in Oudorp vormt zaterdag 7 maart van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 8 maart van 11.00 tot 17.00 uur het onderkomen voor oldtimer bromfietsshow van bromfietsclub ELVIS.

Dit staat voor Eerste Liefhebbers Vereniging Interessante Sportbrommers. Een van de leden is Dick van Straten uit Koedijk. "Ik was vijftien jaar toen ik voor het eerst op mijn vaders solex reed; prachtig! De liefde voor tweewielers is toen wel geboren. Op mijn zestiende kocht ik voor vijftig gulden mijn eerste Puch. Het liefst wilde ik een Eysink, maar die kon in toen nog niet betalen. Inmiddels heb er een in mijn bezit."

Tijdsbeeld

Dick heeft - net veel andere leden - meerdere brommers in bezit. "Het is een hobby, hè? De bijeenkomsten van ELVIS zijn gezellig. Heerlijk, zo'n hele dag omver brommers praten. En brommers horen ook thuis in een tijdsbeeld, dus je hebt het al snel over 'vroeger' en alle verhalen komen vanzelf naar boven."

De leden van ELVIS maken regelmatig toertochtjes. "Een stuk of acht per jaar door Noord-Holland. Dan zie je pas echt hoe mooi het hier is. Pech met oude motortjes hebben we zelden. Iedereen zorgt goed voor zijn spulletjes en zo'n motor werkt eigenlijk heel eenvoudig. De bezemwagen hoeft dus maar zelden in actie te komen." De openingstijden van de oldtimer show is zaterdag 7 maart 10.00 tot 18.00 uur en zondag 8 maart 11.00 tot 17.00 uur. Entree vanaf 13 jaar € 5,= inclusief een consumptiemunt. Zaal- Partycentrum Meereboer is te vinden aan Herenweg 81 in Oudorp.

Kijk voor meer informatie op www.bromfietsclubelvis.nl.