Bakkerij Gutter viert 60-jarig jubileum

Partnerbijdrage
Bakkerij Kees Gutter is niet meer weg te denken uit Waterland.
Bakkerij Kees Gutter is niet meer weg te denken uit Waterland. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Het is dit jaar alweer 60 jaar geleden dat Bakkerij Kees Gutter zich in Monnickendam vestigde. De Bakker van Waterlands wil deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft dan ook het hele jaar door festiviteiten rond het 60 jarig bestaan.

Vlak na de oorlog begonnen Andries en Greet Gutter hun broodbakkerij in Holysloot. Na een aantal jaar zagen ze daar geen uitbreidingsmogelijkheden meer en verhuisde het gezin naar Monnickendam. In 1960 vestigde Bakkerij Kees Gutter zich hier aan de Fluwelen Burgwal. De bakkerij ging in 1978 over van vader Andries op zoon Kees Gutter. Onder zijn leiding werden er meerdere winkels in Waterland geopend. In 2007 name zijn dochters Greetje en Els Gutter het stokje van hem over. Zij zorgden voor meer verdieping en verbreding en lanceerden de mogelijkheid om online te bestellen. Inmiddels is Bakkerij Kees Gutter niet meer weg te denken uit Waterland.

Jubileumacties

Al 60 jaar kan de bakker op de hoek rekenen op een trouwe klantenschare en daarom vieren de klanten het jubileum van de bakker mee. Vanaf 2 maart is er 3 weken lang elke week een andere jubileum Weekendbox met brood, bolletjes en wat lekkers te verkrijgen voor €5. Ook is er elke week een ander jubileumtaartje te koop tegen gereduceerd tarief. Tot slot wordt er elke week een ander streekproduct onder de aandacht gebracht, dat met korting gekocht kan worden. Bovendien krijgen alle klanten tot en met 23 maart een gratis lot, bij besteding van € 5,00. Met dit lot wordt kans gemaakt op mooie en lekkere prijzen.
De winnaars hiervan worden op 26 maart bekend gemaakt.

Over Kees Gutter

Kees Gutter (www.keesgutter.nl) is al 60 jaar dé Waterlandse bakker met in totaal 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam-Noord. Brood kan ook besteld worden in de
webwinkel op www.broodonline.nl.