Alkmaarse producten komen naar je toe

Algemeen
De Alkmaarse producten komen naar je toe.
De Alkmaarse producten komen naar je toe. (Foto: Pexels.com)

ALKMAAR - Een bosje bloemen, een kaasplankje of een nieuwste voorjaarsmode? Als de mensen niet meer naar de stad gaan, komt de stad wel naar de mensen toe. Talloze ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld voor dit initiatief van Alkmaar Marketing en bezorgen producten aan huis. Ze zijn allemaal te vinden op www.bezorgeninalkmaar.nl.

Ger Welbers, directeur van Alkmaar Marketing: “In samenwerking met het Alkmaars Bolwerk, centrummanagement en met steun van         Gemeente Alkmaar hebben we de krachten gebundeld. In het kader ‘als je niet naar de stad kunt, komt de stad wel naar jou’. Tientallen winkels en horeca-ondernemers hebben hun zaak inmiddels aangemeld.”

Losse initiatieven

“In appgroepen en op social media zagen we kort na het ingaan van de maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen de         eerste losse initiatieven voorbijkomen”, aldus Axel de Groot, voorzitter van het Alkmaars Bolwerk. “Op www.bezorgeninalkmaar.nl vind je nu in één oogopslag een overzicht van het totale aanbod. Zo kunnen we de bedrijvigheid in de stad toch gaande houden.”                

Aantal groeit

Op de site staan inmiddels ruim 50 ondernemingen en dat aantal groeit elk uur. Winkels en horeca kunnen zich op de site gratis aanmelden. Het team van Alkmaar Marketing blijft (vanuit huis) de site continu aanvullen met nieuwe winkels en restaurants die zich aansluiten. Welbers: “De aanmeldingen blijven binnenstromen. En om het initiatief extra onder de aandacht te brengen bij bewoners, start Alkmaar Marketing in samenwerking met Raadhuis creative agency een uitgebreide campagne. Op Facebook, digitale borden, in nieuwsbrieven en lokale kranten; overal laten we weten dat de stad naar je toekomt.”

Wethouder Economie Pieter Dijkman staat volledig achter het initiatief. “Dat de bedrijvigheid in veel sectoren plotseling stilvalt, is een flinke klap voor de lokale economie. Op deze manier kan de consument de lokale ondernemer toch steunen in deze moeilijke tijd.”                
                
                
                        
                
                
                                
                
                                                                                                                                                
                                                                                
                        
                        
                        
                        
                        
                
                
                
                         > alkmaarprachtstad.nl         > reageren op de nieuwsbrief         > afmelden voor de         nieuwsbrief