Hoe date je in coronatijden. De redactie vroeg het aan Alkmaarse singles.
Hoe date je in coronatijden. De redactie vroeg het aan Alkmaarse singles. ((Foto: Pexels.com))

Daten in coronatijden, hoe dan?!

ALKMAAR - Je zal maar single zijn in coronatijden...hoe ga je daar mee om? Date je wel, af en toe of helemaal niet. En houd je dan anderhalve meter afstand? De redactie ging op onderzoek uit en vroeg op een populaire datingssite een aantal Alkmaarse vrouwen hoe zij hier mee omgaan.

Mara (37) zit sinds kort op twee datingsites en spreekt nog af en toe af. "Ik houd me netjes aan de richtlijnen van het RIVM. Ja, écht! Ik heb met iemand afgesproken en anderhalve meter afstand gehouden. Kijk, als je iemand voor het eerst ziet, is het toch een soort kennismaking. Heel intiem is zo'n eerste ontmoeting vaak niet, dus die anderhalve meter afstand vind ik geen probleem. Hij trouwens ook niet. We kletsten wat en liepen ondertussen een rondje door het centrum van Alkmaar. Ergens een kopje thee drinken zit er nu even niet in! Of het 'm wordt? Neuh, denk het niet. Wel een heel aardige jongen, maar de échte klik was er niet."

Ellende

De 58-jarige Larissa is overduidelijk als het om daten gaat. "Voor mij even geen dates, al kan ik online natuurlijk wel nieuwe mensen leren kennen. Ik ben al lang single en wil toch graag contact met mannen. Dan is online kletsen een uitkomst. Als straks alle ellende weer achter de rug is, kom ik weer tevoorschijn en spreek ik weer af. Hopelijk vind ik dit jaar een leuke man, gewoon een aardige kerel. Zulke hoge eisen stel ik niet, maar op de een of andere manier gaat het telkens mis." Ook de 47-jarige Alkmaarse Sophie date niet zomaar mee. "Ik date - nog - wel, maar minimaal. En als iemand verkouden of koorts heeft spreek ik uiteraard helemaal niet af. Op neutraal terrein afspreken is nu wel lastig maar daar bedenken we wel iets op; koffie meenemen bijvoorbeeld."

Koelkast

Dit zegt de 42-jarige Bea uit Alkmaar: "Sowieso is daten al lastig zat, want vaak zijn de kinderen er, dus afspreken is wel een dingetje. Ik heb afgelopen week nog een date afgezegd omdat we natuurlijk nergens terecht konden. Dat zal voorlopig nog wel even blijven dus dat klets je gewoon wat langer online. Voorlopig staat het fysieke daten dus in de koelkast. Meteen een mooie manier om te ontdekken of een man echt geïnteresseerd in je is of andere doelen heeft, als je begrijpt wat ik bedoel."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten