Juist in deze tijd zijn er volop vrijwilligers nodig om eenzame en kwetsbare ouderen te bereiken.
Juist in deze tijd zijn er volop vrijwilligers nodig om eenzame en kwetsbare ouderen te bereiken. (Foto: Emmely Van Mierlo)

'Even een belletje om te vragen hoe het gaat'

ALKMAAR - Juist in deze tijd zijn er volop vrijwilligers nodig om eenzame en kwetsbare ouderen te bereiken. Humanitas heeft hiervoor twee projecten: 'Telefooncirkel' en 'Telefoonmaatje'. "Voor beide projecten zoeken we vrijwilligers", zegt regiomanager Sandra Kooij

De Telefooncirkel werkt als volgt. Iedere dag rond half negen 's morgens belt de leider van de groep de eerste persoon in de telefooncirkel. De eerste belt de tweede enzovoort, totdat de laatste op de lijst de leider weer belt; dan is de cirkel rond. "Neemt iemand niet op, dan wordt actie ondernomen", vervolgt Sandra. "Voor de deelnemers is dit dagelijkse contact onmisbaar. En juist in deze coronatijden is er veel behoefte aan contact, even een belletje om te vragen hoe het gaat. Daarom zijn we nu - tijdelijk - gestart met 'Telefoonmaatje', waarbij in het contact meer maatwerk wordt geboden. Dit contact is uitgebreider en is meer een gesprek tussen twee mensen, dat kan telefonisch, maar videobellen of skypen kan ook. Veel ouderen blijven thuis en hebben weinig contact met de buitenwereld. Dat is het juist fijn om even een gesprek te hebben met iemand. Sommige mensen hebben vragen of zitten ergens mee, maar meestal is het gewoon gezellig. Het wordt in ieder geval ontzettend gewaardeerd!"

Meer weten over deze projecten? Neemt contact op met Margreet Huijkman via maatjes.nkl@humanitas.nl of bel 072 5401800 of 06 51802493.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten