Kinderhulp schort huis-aan-huiscollecte op en collecteert digitaal

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Duizenden collectanten maakten zich klaar om van 20 t/m 25 april langs de deuren te gaan om geld op te halen voor kinderen in armoede. Wegens het coronavirus dat Nederland in de greep houdt is de collecte echter opgeschort. Een flinke klap voor Nationaal Fonds Kinderhulp, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten. Kinderhulp beraadt zich nog op alternatieven samen met de andere fondsen en Stichting Collecteplan en is een digitale collecte gestart. 

Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp: "Het is de juiste keuze voor het welzijn van alle mensen in Nederland, ook al is de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte voor Kinderhulp heel belangrijk". Tijdens de collecteweek in april halen de collectanten gemiddeld 700.000 euro op. Met dit geld kan Kinderhulp simpele, vaak vanzelfsprekende dingen tóch mogelijk maken voor kinderen die het thuis niet breed hebben. 

Fonds harder nodig dan ooit
"In deze roerige tijden is ons fonds misschien wel harder nodig dan ooit", spreekt Jan Wezendonk bezorgd. Hardwerkende ouders die hun baan (dreigen te) verliezen, gezinnen die 24/7 op elkaar aangewezen zijn en kinderen die thuis hun schoolwerk moeten doen. Het is voor iedereen een stressvolle tijd die vraagt om aanpassingsvermogen. Des te meer geldt dat voor gezinnen die leven rond het wettelijk minimum inkomen. Er wordt dan ook niet minder beroep gedaan op Kinderhulp. Jan Wezendonk: "We zien een stijgende tendens in aanvragen voor school- en spelmateriaal en doen er alles aan om hierin te kunnen voorzien. Om zo de druk en stress die deze gezinnen ervaren iets te kunnen verlichten." 

60 jaar Kinderhulp
De collecte is niet het enige dat niet doorgaat. Diverse activiteiten, in het kader van het 60-jarig bestaan van Kinderhulp, zijn tot nader order opgeschort, zoals de jubileumcampagne en de Held&run, de eerste editie van een sponsorloop voor Kinderhulp. Alle betrokkenen worden nader geïnformeerd over mogelijke nieuwe data. 

Kijk voor meer informatie over de digitale collecte op kinderhulp.digicollect.nl