Leeghwaterbrug eindelijk open

Algemeen
Het heeft even geduurd, maar de Leeghwaterbrug is eindelijk open.
Het heeft even geduurd, maar de Leeghwaterbrug is eindelijk open. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het heeft even geduurd, maar verkeer kan bij de Leeghwaterbrug weer over twee bruggen rijden. De provincie Noord-Holland heeft namelijk 30 maart de N242 op deze locatie in beide richtingen opengesteld voor het verkeer. Met de openstelling komt een einde aan de werkzaamheden die in 2017 zijn gestart.

Gedeputeerde Jeroen Olthof (mobiliteit en bereikbaarheid): “De openstelling van de Leeghwaterbrug is goed nieuws. Niet alleen voor de weggebruikers en de scheepvaart, maar ook voor de omwonenden, ondernemers en de regio. De bouw heeft de nodige hinder opgeleverd. Het heeft even geduurd, maar dan hebben we ook wat. De vernieuwde Leeghwaterbrug is een veilige en robuuste brug, voor nu en in de toekomst”.

De provincie Noord-Holland voerde sinds 2017 ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug. Aan het brugdeel in de richting van Heerhugowaard werd groot onderhoud uitgevoerd, dat in 2018 was afgerond. Vervolgens is het brugdeel in de richting van de A9 helemaal vervangen. Dit deel stamde uit 1952 en was aan het einde van zijn levensduur. Met de afronding van de renovatiewerkzaamheden aan de Leeghwaterbrug kunnen vaar- en weggebruikers weer veilig gebruik maken van de brug en is de bereikbaarheid van regio weer gegarandeerd.