Alkmaarse online bibliotheek is open!

Algemeen
De Bibliotheek op School consulenten zitten niet stil.
De Bibliotheek op School consulenten zitten niet stil. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Uiteraard zijn in deze tijden met het coronavirus ook de vestigingen van bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar centrum (BKNW) gesloten. De mensen van de bieb hopen lezers echter nog steeds goed van dienst te kunnen zijn met online diensten, waaronder de online bibliotheek met een grote collectie e-books en luisterboeken.

Ook de aangekondigde belastingspreekuren vinden geen doorgang. Om mensen toch op weg te helpen heeft de BKNW een aantal tips in petto: Er bestaat een mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Men kan de belastingdienst hiervoor bellen, de aangifte hoeft dan pas op 1 september binnen te zijn. Wie tijdens het invullen van de aangifte een vraag heeft, kan contact opnemen met een van de aanbieders van de belastingspreekuren. Zie: www.bibliotheekkennemerwaard.nl

Poëzielijn

In deze vreemde tijd is het gesprek van de dag het coranavirus. Dan is het soms fijn om de gedachten op iets anders te richten. Daarom is de BKNM de Poëzie lijn gestart. "Mensen kunnen zich telefonisch of per mail aanmelden bij onze klantenservice. Dan worden zij van maandag tot vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur gebeld en wordt een mooi gedicht voorgelezen. Daarna praten we na over het gedicht", aldus een woordvoerder van de bieb.

Computervaardigheden

Al langer iets meer op de computer doen? Of leren skypen met familie en vrienden? Mensen dit willen worden telefonisch begeleid om in te loggen op de website.

G ratis tips

De Bibliotheek op School (dBos) consulenten kunnen de komende tijd helaas geen lessen verzorgen op de scholen in het werkgebied. Maar zij zitten net als de leerkrachten niet stil. Achter de schermen verzamelen zij allerlei handige en leerzame tips voor de leerlingen, die leerkrachten en ouders goed kunnen gebruiken. Op deze verzamelpagina staan de komende tijd alle tips op een rij. Alles is gratis vanuit huis beschikbaar. Hoe werkt het? Bel of mail naar de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 072 – 515 66 44. Het mailadres is klantenservice@bknw.nl.

Telefonisch spreekuur

Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste instantie voor het aanvragen van huursubsidie, persoonsgebonden budget (PGB), AOW, studiefinanciering (DUO), wet langdurige zorg (CIZ), een uitkering of een andere vraag over de digitale overheid? Bel tijdens het telefonisch spreekuur elke dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 15.00 uur.

Voor jeugd

Op zoek naar leerzame spelletjes, voorleesfilmpjes, leuke e-books, handige tips of online lesmateriaal om thuis mee aan de slag te gaan? De bibliotheek heeft het. Gratis voor leden, en deze weken zijn sommige diensten ook gratis voor niet-leden. Als je lid wordt van de bibliotheek betaal je tijdelijk geen € 5,- inschrijfkosten. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap helemaal gratis.

Meer informatie

Alle actuele informatie over de gevolgen van de maatregelen rond het coronavirus is te vinden op de speciale pagina: www.bknw.nl/coronavirus. Als eerste op de hoogte zijn van deze tips? Volg de bieb dan via Facebook @bknweducatie. Eventuele vragen kunnen daar gesteld worden.