Magentazorg opent COVID-unit voor 24 patiënten

Algemeen
Magentazorg opent COVID-unit voor 24 patiënten
Magentazorg opent COVID-unit voor 24 patiënten Foto: aangeleverd

ALKMAAR -  Magentazorg heeft m aandag 30 maart een COVID-unit gerealiseerd op de begane grond van haar revalidatiecentrum Alkmaar. De COVID-unit is een afgesloten afdeling waar 24 coronapatiënten uit de hele regio worden opgenomen die wat langer de tijd nodig hebben om te herstellen.  

Het openstellen van deze unit komt voort uit de regionale samenwerking tussen zorgpartners. Magentazorg kan zo het ziekenhuis te ontlasten, zodat zij de opnamecapaciteit kunnen behouden om weer acute patiënten op te kunnen nemen. Dit wordt centraal geregeld vanuit het regionale ELV-punt. 

 Verhuizing revalidanten 

Revalidanten zijn overgeplaatst naar de eerste verdieping van het revalidatiecentrum en naar andere locaties van Magentazorg, zoals Zuyder Waert, Oudorperzand en Oudtburgh. De revalidanten hebben geen symptomen van het coronavirus. Er is een COVID-team gerealiseerd van eigen zorgmedewerkers van Magentazorg. Medewerkers die op de corona-unit werken, werken vanzelfsprekend de komende tijd níet met niet-besmette cliënten. Het is een gesloten afdeling met een eigen ingang en er is geen contact met de rest van het revalidatiecentrum. Alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen en er is voldoende beschermend materiaal voor het personeel. “Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk en we doen er alles aan om ze te beschermen. We zijn er trots op dat we als organisatie onze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het verzorgen van corona-patiënten.”