Prima jaar voor wijkcentrum De Rekere

Algemeen
De Rekere kijkt terug op een prima jaar.
De Rekere kijkt terug op een prima jaar. (Foto: archief)

ALKMAAR - Maar liefst 60.000 mensen bezochten in 2019 wijkcentrum De Rekere. Dat is twintig procent meer dan in 2018. Het merendeel van de bezoekers kwam voor activiteiten van de vele organisaties die in het wijkcentrum zijn gehuisvest.

De basis van het wijkcentrum wordt gevormd door veertien vaste huurders. Die richten zich op gezondheid, welzijn, sport, onderwijs, ontspanning en educatie. Daarnaast zijn er veel aanbieders van uiteenlopende activiteiten en bijeenkomsten. Uitgangspunt van De Rekere is een financieel gezond wijkcentrum met ruimte voor sociale activiteiten. Inwoners van Alkmaar kunnen er terecht voor ontspanning en vermaak, maar ook voor ondersteuning op het gebied van wonen, werk en welzijn.

Evenementen

Er werden afgelopen jaar diverse aansprekende evenementen gehouden, zoals de open dag die ruim 250 bezoekers trok. Geurende het jaar waren er diverse culinaire verrassingen, zoals een High Tea, een Paasbrunch, pannenkoeken voor de jeugd en een kerstdiner voor alleenstaanden en ouderen. In het najaar openden wethouder Marcel van Zon en Leonie Olie de nieuwe biljartzaal, vernoemd naar Ab Olie, de drijvende kracht achter het sociale leven in de wijk Huiswaard. In 2019 vonden diverse nieuwe huurders onderdak in De Rekere, waaronder Edinova. Deze organisatie verzorgt vijf dagen per week taalonderwijs, In het jaarverslag staat een uitgebreid overzicht van de vele activiteiten en ontwikkelingen van afgelopen jaar. Het verslag is te vinden op www.derekere2.nl