Raad van Kerken past Paaspakkettenactie aan

Algemeen
Raad van Kerken past Paaspakkettenactie aan.
Raad van Kerken past Paaspakkettenactie aan. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Elk jaar, in de week voor Pasen, bezorgen vrijwilligers van de kerken zo’n 250 paaspakketten bij mensen met een smalle beurs. De levensmiddelen die via de kerken worden ingezameld worden aangevuld met aangekochte levensmiddelen en bezorgd in grote dozen.

Door de Coronacrisis kan dat dit jaar niet doorgaan. Goederen inzamelen via de kerken lukt ook niet omdat de diensten en vieringen zijn vervallen. Met meerdere mensen tegelijk dozen inpakken in een kleine ruimte gaat evenmin. Gelukkig is een crisisbestendige oplossing gevonden. Er worden geen dozen ingepakt, geen goederen verzameld. Wel worden tegoedbonnen per enveloppe bezorgd op bijna 300 adressen in Alkmaar, Heiloo, Schermerhorn, Langedijk en Heerhugowaard. Dankzij de gulle gevers die hun bijdrage nu gestort hebben op de rekening van de ARK is dit toch mogelijk geworden. Ruim 5000 euro kwam binnen en dat bedrag is besteed aan de tegoedbonnen.

De kerken in Alkmaar zijn actief via onder andere deze Paaspakkettenactie, onderling pastoraat en hulp. Veel diensten worden lokaal of landelijk via youtube uitgezonden. De verwachting is dat de vraag naar hulp de komende tijd zal toenemen. Aanmeldingen van vrijwilligers vanuit de kerken en daarbuiten blijven heel erg welkom!. Meer informatie hierover via www.stichtingpresent.nl/alkmaar/vrijwilliger-in-tijden-van-corona/.