't Praethuys in Alkmaar en 't coronavirus

Algemeen
't Praethuys.
't Praethuys. (Foto: Ronald Smits)

ALKMAAR - Navraag bij de medewerkers van 't Praethuys leert dat ook dit huis is gesloten tot 1 juni conform de broodnodige adviezen van de overheid en conform de overige IPSO inloophuizen in Nederland.

"Wij willen gasten uitnodigen om zeer laagdrempelig telefonisch contact te zoeken met ons huis, als zij daar behoefte aan hebben. Het kantoor is op het moment laagfrequent bemand: op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. De kans is dus groot dat gasten tijdens die uren rechtstreeks contact krijgen via ons telefoonnummer 072 511 36 44. Mailen kan natuurlijk ook: het mailadres info@praethuys.nl wordt tijdens kantoortijden dagelijks gelezen. Buiten de genoemde bezettingsuren is telefonisch contact uiteraard ook mogelijk: het antwoordapparaat wordt regelmatig afgeluisterd en dan wordt er ook gereageerd. Eventueel vanuit het thuisadres van een van onze medewerkers. Het is dus denkbaar dat via een onbekend nummer wordt teruggebeld. De beller krijgt dan advies welke hulp in zijn of haar situatie mogelijk is", zo zegt een van de medewerkers.

Actief

Daarnaast is het volgens de mensen van 't Praethuys de bedoeling dat de begeleiders van de lotgenotengroepen actief de gasten van hun groepen telefonisch gaan benaderen. Wellicht dat op een later moment van beeldbellen gebruik gemaakt gaat worden, als daar behoefte toe bestaat.

Informatie

"Tot slot geven wij de komende tijd via onze website (www.praethuys.nl) en onze Facebook-pagina de nodige informatie en wijzen wij op links die gasten zouden kunnen helpen om deze bizarre zware tijd door te komen. We kijken als Praethuys van week tot week wat kan, wat de wensen zijn, wat onze mogelijkheden zijn. Uiteraard zijn we bereid eventuele aanvullende vragen eenieder te beantwoorden. Schroom niet om contact op te nemen!"

www.praethuys.nl