Theatervoorstellingen kijken vanaf de bank

Algemeen
Theun van Nieuwburg, solo paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest en zijn dochter Eefje hebben liedjes opgenomen.
Theun van Nieuwburg, solo paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest en zijn dochter Eefje hebben liedjes opgenomen. Filmstill: Facebook TAQA Theater De Vest

ALKMAAR - Theater De Vest is gesloten, maar blijft zich wel actief inzetten voor hun bezoekers, door ze te voorzien van ontspanning en gratis online programma's. Wie na drie weken semi-lockdown het gewone nieuws moe is kan vanaf de bank van mooie programma's genieten en even de tijd stilzetten. 

Samen met de andere huisgenoten kijken vanuit huis. Zet een dienblad klaar met drankjes en hapjes en genieten maar. Theatergezelschappen hebben opnames van voorstellingen online beschikbaar gemaakt. Ook Theater De Vest. Ze proberen de pagina steeds aan te vullen met nieuwe voorstellingen en initiatieven.

Lichtpuntjes

Voor de serie 'Lichtpuntjes' heet het theater artiesten gevraagd hoopvolle boodschappen op te nemen voor Alkmaar. De Lichtpuntjes verschijnen 's avonds op de Facebookpagina van Theater De Vest. "Zo heb je, na het zien van de realiteit van dit moment, toch iets positiefs om naar uit te kijken en sluit je de dag hopelijk met een fijn gevoel af!" Tip: laat een boodschap achter voor de artiesten. Steek ze een hart onder de riem en blijf ze volgen tot je ze weer 'live' kunt ontmoeten op het podium. 

René Groothof bijt het spits af met dit sprookjesachtige verhaaltje voor het slapen gaan, voor alle kinderen van Alkmaar en omstreken.