'Gelukkig is er zoiets als Google translate'

Algemeen
Wilma, een van de vrijwilligers bij Voor Mekaar.
Wilma, een van de vrijwilligers bij Voor Mekaar. (Foto: aangeleverd )

OUDORP - Informatiepunt Voor Mekaar in Oudorp is wegens corona alleen nog telefonisch bereikbaar. Mensen met vragen over zorg, welzijn en sociale regelgeving kunnen dus niet meer aan de balie terecht in wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter. Dat is even wennen voor de - vaak anderstalige - buurtbewoners en Debora de Zee, coördinator Voor Mekaar.

Informatiepunt Voor Mekaar alleen telefonisch bereikbaar

"Face to Face is vaak makkelijker, maar we komen meestal toch een heel eind", zegt Debora. "Nu merk je pas hoeveel je met je handen duidelijk kunt maken. Gelukkig is er zoiets als Google translate, erg praktisch aangezien er in Oudorp veel anderstaligen wonen die met vragen bij ons komen. In de huidige coronacrisis komen er wel andere vragen binnen. We krijgen nu ook vragen over boodschappenhulp of een kapotte tv. Dat is voor veel mensen nu ontzettend belangrijk, het contact met de buitenwereld. De vaste bezoekers die we bijvoorbeeld kennen van de lunch of gebruikers van de Max Mobiel benaderen we nu ook rechtstreeks door ze te bellen en te vragen hoe het met ze gaat. Dat wordt ontzettend gewaardeerd. Dan merk je pas echt hoe deze crisis ze raakt. Het wijkcentrum is natuurlijk gesloten, maar nog niet iedereen weet dat we wél telefonisch bereikbaar zijn. Hopelijk kunnen we straks als de crisis voorbij is alle mensen weer gewoon verwelkomen in het wijkcentrum, want dat mis ik nog het meest."

Voor Mekaar is een samenwerking en bestaat uit vrijwilligers en professionals van MEE & de Wering, WonenPlus Alkmaar, Humanitas, Wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter. Meer informatie via (072) 5117311,  info@voormekaaroudorp.nl of www.voormekaaroudorp.nl. 

.