CKH Advocaten: 'Onze steunmaatregelen'

Partnerbijdrage
Mr. C. Hofmans (l) en Mr. E. Hoekstra.
Mr. C. Hofmans (l) en Mr. E. Hoekstra. (Foto: aangeleverd)

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis via subsidies/compensaties. Denk aan de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), waarmee de overheid probeert de werkgelegenheid op peil te houden. Of denk aan de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS), waarmee de overheid een tegemoetkoming regelt voor ondernemers die schade lijden door de corona maatregelen, zoals noodgedwongen sluiting van hun bedrijf. 

Ook wij bij CKH Advocaten - een ondernemerskantoor bij uitstek - willen ondernemers helpen die getroffen zijn door de coronacrisis. Want juist ook in deze crisistijd kan er een sterke en acute behoefte zijn aan - of zelfs pure noodzaak zijn voor - juridisch advies en bijstand. Terwijl daarvoor tegelijkertijd de financiële middelen ontbreken of beperkt zijn. Om deze categorie ondernemers tegemoet te komen en te steunen heeft CKH Advocaten haar eigen “steunmaatregelen” in het leven geroepen:

  • Kosteloos Eerstelijns Advies (KEA): een regeling die het mogelijk maakt om geheel kosteloos eerstelijns juridische advisering te krijgen. Speciaal bedoeld voor ondernemers die noodgedwongen hun werkzaamheden hebben moeten staken, maar die tegelijkertijd met veel juridische vragen geconfronteerd worden. 
  • Advisering en Begeleiding op basis van Uitgestelde Betaling (ABUB): een regeling die het mogelijk maakt om onmiddellijk van onze diensten gebruik te maken, maar waarvoor pas over 3 tot 6 maanden uitgesteld betaald hoeft te worden en waarbij gespreide betaling ook mogelijk is. Speciaal bedoeld voor ondernemers die behoefte hebben aan incidentele bijstand die verder strekt dan advisering (bijvoorbeeld het maken van contracten of procederen), maar die tijdelijk niet in staat zijn om daarvan op dit moment de kosten te dragen. 
  • Tijdelijke Aanpassing Uurtarief (TAU): een regeling waarbij het uurtarief sterk wordt verlaagd zolang de door de overheid afgekondigde noodmaatregelen van kracht blijven. Speciaal bedoeld voor ondernemers die behoefte hebben aan meer dan incidentele bijstand en die daarbij een tegemoetkoming krijgen door de tijdelijke hantering van een sterk verlaagd uurtarief zolang de afgekondigde maatregelen van kracht blijven.

Bent u geïnteresseerd en benieuwd of u ook in aanmerking komt voor 1 van deze regelingen? Bel of mail ons. 

CKH Advocaten: samen ondernemen we het, ook in tijden van crisis! 

Mr. C. Hofmans (kantoor Amsterdam)                                                                 Mr. E. Hoekstra (kantoor Alkmaar)

hofmans@ckh-advocaten.nl                                                                                  hoekstra@ckh-advocaten.nl          

0031654292742                                                                                                         0031625037083