Geen Midwinterfeest Graft-De Rijp

Algemeen
Ook het  Midwinterfeest is van de baan.
Ook het Midwinterfeest is van de baan. (Foto: Marco van Ammers Fotografie)

DE RIJP - Ondanks dat het Midwinterfeest Graft-De Rijp pas over maanden plaats zou vinden, zet het bestuur een streep door komende editie en verplaatst het historische evenement door naar 10, 11 en 12 december 2021.

De voorbereidingen voor het Midwinterfeest 2020 waren al in een vergevorderd stadium. Sponsoren waren benaderd, artiesten repeteerden druk en achter de schermen waren enthousiaste vrijwilligers bezig om alles in goede banen te leiden voor de 15e editie. Na de persconferentie van 6 mei was het bestuur het er unaniem over eens dat het Midwinterfeest 2020 niet door kan gaan. Voorzitter Gerard Kuijn: “Dit doet natuurlijk pijn maar wij kunnen geen enkel risico nemen voor de gezondheid van de vrijwilligers, artiesten en bezoekers. Een jaar doorschuiven is het enige juiste besluit.”

Een groot evenement zoals het Midwinterfeest brengt zo’n 40.000 bezoekers naar het pittoreske De Rijp. Daarmee kan de organisatie de maatregelen niet naleven, zoals het vermijden van drukte en de 1,5 meter afstand in de smalle karakteristieke straatjes van het dorp. Als het programma aan de maatregelen zou worden aangepast zou dit afbreuk doen aan het karakter van het evenement. Dat is niet de bedoeling. Daarom zijn alle activiteiten die verbonden zijn met het Midwinterfeest verplaatst naar 2021. Er is dit jaar ook geen traditionele kerstmarkt in De Rijp.