Ronde Tafel 190 organiseert draaiorgelconcerten in Alkmaar en omgeving

Algemeen
Ronde Tafel organiseert draaiorgelconcerten.
Ronde Tafel organiseert draaiorgelconcerten. (Foto: Adobestock)

ALKMAAR - De Ronde Tafel 190 Alckmaer organiseert dinsdag 19, woensdag 20 en vrijdag 22 mei verschillende draaiorgelconcerten bij verzorgingstehuizen in de regio Alkmaar.

“Als serviceclub vonden we het erg schrijnend om te horen dat bewoners geen bezoek van familie én vrienden kunnen ontvangen waardoor ze erg weinig sociaal contact hebben. Met deze concerten kunnen de bewoners 45 minuten genieten van ouderwetse gezelligheid en wij hopen dat ze daardoor een steuntje in de rug krijgen om deze gekke tijd door te komen.”

Tehuizen

Ronde Tafel 190 organiseert een draaiorgelconcert bij de volgende tehuizen; De Nieuwpoort (Alkmaar); Westerhout (Alkmaar); Rekerhof (Alkmaar); De Amberhof (Heiloo); Horizon Viva (Bergen); De Molenhoeve (Sint Pancras); De Oldenburgh (Oudorp Alkmaar).

Acties

De Ronde Tafel is een serviceclub die bestaat uit mannen uit de regio tot 40 jaar. Het gehele jaar zamelen zij geld in door het organiseren van verschillende evenementen en acties. Een voorbeeld daarvan is de jaarlijkse kerststollenactie. Met deze actie wordt geld ingezameld om initiatieven zoals het draaiorgelconcert te bekostigen en waar mogelijk ook andere lokale doelen te steunen De stichting heeft als doel om projecten voor ouderen in de regio te steunen. Vorig jaar hebben zij bijvoorbeeld een concert georganiseerd met Willeke Alberti bij verzorgingstehuis Westerhout in Alkmaar.