Reünie Alkmaarse Bram Daalder Mavo

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Reünies, altijd leuk. Zelfs met uitstel. De Bram Daalder Mavo aan de Rubenslaan in Alkmaar is in 1994 opgeslokt door een grotere broer in dezelfde stad, Scholengemeenschap Noord-Kennemerland, het tegenwoordige Willem Blaeu.

De reünie van de Bram Daalder Mavo 1986-1994 was gepland op 6 juni aanstaande, maar is verzet naar 7 november. Sneu voor de plannenmakers en de uitvoerders Suzanne de Jong, Dennis Weel, Nancy Groothuizen, en de docenten Eefje Donkersloot en Désirée van Etten? Sneu? Helemaal niet.

Vloot van herinneringen

Zo’n reünie staat niet zomaar op de kalender. Een ruwe schatting: Facebookpagina ontwerpen, oproepen bijhouden, kosten begroten, aanmeldingen administreren en bevestigen, ruimte regelen, catering bestellen, enzovoort. Toen de aankondiging eenmaal ‘viraal’ ging, begon het. Reünisten plaatsten tientallen foto’s op Facebook van allerhande evenementen uit die tijd: schoolreizen, bonte avonden, heel veel klassenfoto’s. Chats en achterklap kwamen op gang over leerlingen en docenten, over namen, verkeringen, woonplaatsen, zoekopdrachten wie is waar. Een vloot van herinneringen voer uit. Het feest kwam nog meer op gang toen een van de organisatoren ter opluistering video’s van oude shows op Facebook zette.

"In feite is de reünie die nog moet komen nu al geslaagd", meent Dick de Scally, voormalig docent op de Bram Daalder Mavo.

Afbeelding