In ’t Houten Huis opent deuren

Algemeen
Museum In ’t Houten Huis opent zijn deuren weer voor publiek.
Museum In ’t Houten Huis opent zijn deuren weer voor publiek. (Foto: aangeleverd)

DE RIJP – Museum In ’t Houten Huis gaat op tweede pinksterdag, maandag 1 juni, weer open. Voorlopig van donderdag tot en met zondag. De openstelling is ingericht op de anderhalve meter samenleving. Wel is het nodig te reserveren via reserveren@houtenhuis.nl.

Middels diverse tijdslots kunnen bezoekers een keuze maken voor de gewenste datum en tijdstip. Na een aanvraag krijgen aanmelders zo spoedig mogelijk een bevestiging. Om de contactmomenten van de vrijwilligers met bezoekers te beperken is een aantal maatregelen getroffen. De bezoeker kan alleen met pin betalen en zal ook zelf de museumkaart scannen. Zeker is het ook mogelijk de tijdelijke tentoonstellingen te bekijken. Dat is op dit moment Beklemmend en Bevrijdend, de tentoonstelling over oorlog en bevrijding. Ook is de kleine tentoonstelling Is de Rijp gered? te bezoeken, rondom de uitgave van het boek Gebouwd in de Rijp 2. Van de leerlingen van groep 8 van basisschool De Balein worden hun minitentoonstellingen in een box voor het raam opgesteld. Dat betekent dat deze zijn te bewonderen vanaf het terras. 

Museum In ’t Houten Huis is te vinden aan Tuingracht 13 in De Rijp. Meer weten? Bel 0299 671286, mail museum@houtenhuis.nl of kijk op www.houtenhuis.nl.

Afbeelding