PCC-team wint finaleticket Vakkanjers Challange

Algemeen
Leerlingen Eef, Saar, Jesse en Stijn van het Petrus Canisius College uit Alkmaar krijgen finaleticket overhandigd.
Leerlingen Eef, Saar, Jesse en Stijn van het Petrus Canisius College uit Alkmaar krijgen finaleticket overhandigd. (Foto: aangeleverd)


ALKMAAR - De leerlingen Eef, Saar, Jesse en Stijn van het Petrus Canisius College (PCC) uit Alkmaar hebben een finaleticket gewonnen oor de finale van Vakkanjers. Opdracht was om innovatieve ideeën en oplossingen te bedenken om jongeren meer te laten bewegen, voor de Johan Cruyff Foundation. Met hun team bedachten ze 'ECO Sport' en wonnen hiermee het felbegeerde finaleticket.

Het winnende team van het Petrus Canisius College uit Alkmaar bedacht het idee: “We wilden iets doen zodat veel mensen gingen sporten. En duurzame energie is belangrijk, want de zon schijnt nu heel veel. Het idee is ontstaan doordat we allemaal van sport houden, en we vinden de natuur ook belangrijk. We hebben onder de tribune de opslag van de accu gebouwd, en we wekken energie op maar zitten niet aangesloten op het energie netwerk. Hierdoor wekken we licht op voor ons eigen sportveld, zodat sporten altijd mogelijk is op een duurzame manier.”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.