Grote Kerk vanaf 4 juni weer open

Algemeen
Vanaf 4 juni kunnen we weer genieten van de Grote Kerk.
Vanaf 4 juni kunnen we weer genieten van de Grote Kerk. (Foto: Mike Bink fotografie)

ALKMAAR - Ruim twee maanden was de Grote Kerk dicht, maar vanaf donderdag 4 juni is de huiskamer van Alkmaar weer open voor publiek. Bezoekers worden dan van donderdag tot en met zaterdag beperkt toegelaten. Bezoekers kunnen via www.grotekerkalkmaar.nl gratis tickets voor een bepaalde datum en tijdvak boeken. Alle activiteiten worden georganiseerd volgens de RIVM- richtlijnen.

Ondanks het ontbreken van de kaasmarkt in Alkmaar deze zomer wordt vanaf 5 juni in de Grote Kerk elke vrijdag om 13.00 uur een gratis toegankelijk kaasmarktconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Van 15 juli tot en met 9 september staan sfeervolle zomeravondconcerten met grote internationale organisten op het programma. Pieter van Dijk is op dit moment bezig met het samenstellen van de programma’s voor beide series.

Expositie Alkmaarse schilder Hendrik Pieterse 

Vanaf 18 juni is in de consistorie van de Grote Kerk Alkmaar een expositie te zien van de schilder Hendrik Pieterse (1889 – 1969). De in Alkmaar geboren schilder haalde zijn inspiratie uit zijn directe omgeving, de stad Alkmaar en de Noord-Hollandse natuur. De expositie ‘een portret van Alkmaar’ biedt een inkijkje in de ode van Pieterse aan de stad Alkmaar en haar naaste omgeving.

World Press Photo Exhibition vanaf 17 juli

Op vrijdag 17 juli opent de indrukwekkende fototentoonstelling 'World Press Photo' in de Grote Kerk Alkmaar. De expositie is gratis toegankelijk; wel dienen van tevoren toegangskaarten gereserveerd te worden. Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is de kerk niet vrij toegankelijk en dient voor zowel de betaalde als de gratis activiteiten vooraf gereserveerd te worden voor een tijdslot.