Heel Alkmaar kookt zuurkool!

Algemeen
Vereeniging 8 October is op zoek naar het winnende zuurkoolrecept.
Vereeniging 8 October is op zoek naar het winnende zuurkoolrecept. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Vereeniging 8 October is op zoek naar het winnende zuurkoolrecept. Alkmaar Ontzet zonder grote evenementen was voor iedereen wel even slikken. Alkmaar verheugt zich ieder jaar op 8 oktober, en de avond van 7 oktober, en daar ging nu een streep doorheen. Begrijpelijk, maar wel ONTZETtend jammer. Bij het naar buiten brengen van het nieuws liet de Vereeniging meteen weten al hard te werken aan een alternatief programma. Want Alkmaar Ontzet, dat gaat gevierd worden.

Vereeniging 8 October op zoek naar het winnende zuurkoolrecept

Binnen de Vereeniging hebben de bestaande commissies zich inmiddels gehergroepeerd in werkgroepen rond nieuwe of alternatieve programmaonderdelen. En het kon eigenlijk niet uitblijven, één van die programma-onderdelen is natuurlijk de zuurkoolmaaltijd! Dat was voor de Vereeniging best een deal-breaker. Een viering zonder zuurkoolmaaltijd was bijna niet voor te stellen. Want 8 oktober ìs zuurkool eten. Alleen dit jaar natuurlijk wel ONTZETtend anders. Niet met z’n allen op het Canadaplein, maar een thuiseditie met het gezin, familie, vrienden, buren of misschien zelfs de hele straat. Op de overbekende 1,5 m, dat dan weer wel. Hoe precies, daar willen ze nog niet zoveel over kwijt, maar wel dat ze op zoek zijn naar vijf unieke, onverwachte, verrassende, maar vooral ONTZETtend lekkere zuurkoolrecepten.

Cadeau

Dus heb jij een lekker recept, dan roepen ze je op dat vóór 14 juli te sturen naar info@8october.nl. Daar staat uiteraard wat tegenover, want ben je straks één van de winnaars, dan word je beloond met een ONTZETtend lekker cadeau. En dat niet alleen, als je meedoet, kan het zomaar zo zijn dat jij je naam en recept gepubliceerd ziet!