Afscheid nemen van juf Anneke

Algemeen
Marjon en juf Anneke.
Marjon en juf Anneke. (Foto: Iris Wagemaker)

MEDEMBLIK - Anneke Verheijen uit Alkmaar begon toen zij 20 jaar was met lesgeven op De Meridiaan in Medemblik. Juf Anneke stond 45 jaar voor de klas op dezelfde school en vindt het tijd om te stoppen. Ze gaat met welverdiend pensioen.

Marjon Sponselee uit Medemblik kreeg als kind les van juf Anneke. Haar dochter Maartje zat bij de juf in haar klas en nu krijgt ook Lieke les van Anneke. Marjon vond Anneke al lief en haar dochters beamen dat. Juf is niet veel veranderd de laatste jaren.

Kinderen blijven leuk

Wat ook niet veranderd zijn de kinderen, vindt Anneke. "Kinderen blijven kinderen. Ze blijven leuk en ik weet nooit hoe een dag verloopt. Het onderwijs is wel anders. Vroeger was het meer klassikaal en nu meer individueel."

1 juli

Juf Anneke stopt 1 juli en neemt dan afscheid van haar leerlingen, collega's en school. "Ik ben al zo lang op deze school. Eerst bleef ik omdat er werkeloosheid was in het onderwijs. Natuurlijk wilde ik wel dichtbij huis werken. Maar het werd te leuk op school om weg te gaan. Na 45 jaar voel ik mij net een geschiedenisboek. Maar ik vond dat 2020 een mooi jaar was om te stoppen. Ik heb veel plezier in mijn vak en vind het heel jammer om te stoppen. Ik ga de kinderen ontzettend missen. Ik kan mij geen voorstelling maken zonder hen."

Kaartje sturen

Van iedereen kan de juf geen afscheid nemen, maar misschien leuk om een kaartje te sturen, met een persoonlijke tekst. Stuur die naar OBS De Meridiaan, t.a.v. Juf Anneke, Schuitevoerderslaan 18, 1671 JZ in Medemblik.

Bron: Medemblik Actueel.