Lekker lezen tijdens de vakantie!

Algemeen
De Vakantietas wordt klaargemaakt door een medewerkster van de bieb.
De Vakantietas wordt klaargemaakt door een medewerkster van de bieb. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De schoolvakanties gaan bijna van start. Onderzoek heeft uitgewezen dat het leesniveau van kinderen in die periode achteruit gaat als er niet dagelijks een stukje gelezen wordt.

Het Taalhuis van Bibliotheek Kennemerwaard heeft in samenwerking met de consulenten van De Bibliotheek op School en de afdeling educatie van Artiance een project bedacht om kinderen van groep 3 en 4 van de Matthiasschool, de Fontein en de Wegwijzer op een leuke en actieve manier aan het lezen te houden. Zij ontvangen vlak voor de zomervakantie een Ouder en kind Vakantietas.

Vakantie in eigen buurt

Omdat veel kinderen dit jaar niet op vakantie gaan is het thema van de tas: Vakantie in je eigen buurt. Ze krijgen twee boeken, met allerlei leuke opdrachten, die de ouders met hun kinderen in hun buurt kunnen doen. Ook een kunstopdracht van Artiance, zaadjes om zelf sla te kweken en een recept om hier iets lekkers mee te maken. Kortom, allerlei opdrachtjes waarbij lezen op een speelse wijze essentieel is. Met als doel het leesniveau ook in de zomervakantie op peil te houden. Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance wensen de kinderen een fijne zomervakantie en veel leesplezier!