Kustbussen Connexxion rijden weer deze zomer

Algemeen
De zogeheten zomerlijn rijdt tijdens de zomervakantie van de regio Noord van Alkmaar naar Bergen aan Zee, van Petten naar Den Helder en van Castricum naar Castricum aan Zee.
De zogeheten zomerlijn rijdt tijdens de zomervakantie van de regio Noord van Alkmaar naar Bergen aan Zee, van Petten naar Den Helder en van Castricum naar Castricum aan Zee. Foto: Suzanne Blanchard

REGIO - Een bezoek aan het strand van Callantsoog brengen? Een dagje Alkmaar of Bergen aan Zee? Pak de Kustbus. Van zondag 5 juli t/m zondag 16 augustus rijden de Kustbussen weer in Noord-Holland Noord.

Deze zogeheten zomerlijnen rijden tijdens de zomervakantie van de regio Noord van Alkmaar naar Bergen aan Zee (866), van Petten naar Den Helder (851) en van Castricum naar Castricum aan Zee (868). De Kustbussen doen op hun route een groot aantal campings en verblijfsaccommodaties aan. Stap daardoor veelal voor de deur op en gemakkelijk uit bij de plaats van bestemming.

Maatregelen

Reizen met de Kustbus is mogelijk, maar wel inachtneming van de volgende maatregelen: Koop vooraf een kaartje online of reis met de OV-chipkaart. Reis met een mondkapje en zet deze tijdig op; Vermijd drukte; Houd voldoende afstand tot elkaar; Stap achterin in de bus.

Vervoerbewijzen

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus kunnen geen kaartjes bij de buschauffeur gekocht worden. Geen OV-chipkaart? Koop dan vooraf online een kaartje via overal.nl/kustbus. Betaal eenvoudig met pin of creditcard. Er is keuze uit een ritkaart of een Familiedagkaart. De ritkaart kost 4 euro per persoon, maak hiermee kans op een enkele reis. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee. Met de Familiedagkaart reist men de hele dag (na 09.00 uur), met het hele gezin, voor 10 euro.

Ga voor alle informatie over de Kustbussen en voor het kopen van een kaartje naar www.overal.nl/kustbus of voor de informatie over het reizen ten tijde van Corona naar deze site.