De Iconic man begint met Champagne voor ontbijt

Partnerbijdrage
Jeremy en Ronald tussen de stijliconen van ICONIC.
Jeremy en Ronald tussen de stijliconen van ICONIC. Foto: Michel ter Wolbeek

ALKMAAR - ICONIC Men Store is de winkel voor de Iconische man. Mannen met een verhaal. Mannen die zich door niets en niemand uit het veld laten slaan. Ze komen ook deze crisis wel door. Het zijn ook de mannen die juist nu kiezen voor een luxe stijl en betere kwaliteit. Weg met de drukke prints en schreeuwerige logo’s. Deze mannen dragen rijke basics: een hyperflex chino, een luxe polo, espadrilles van suède.

Partnerbijdrage dossier

De voormalige Hugo Boss store aan Koorstraat 28 springt echt in het oog. De gevel is statig en voorbij de ruime entree stap je in een wereld van fashion, kunst, boeken, verzorgingsproducten, sieraden en meer. Met de lockdown schakelde eigenaar Ronald Schouten meteen over tot ‘shoppen op afspraak’. Maar het maakt eigenlijk geen verschil met nu. De winkel is ‘coronaproof’ en de stylisten hebben echte aandacht en nemen de tijd voor elke klant. Ze geven persoonlijk fashionadvies, doen voorstellen en verzorgen de beste koffie.

Ronald: “Mannen kunnen bij ons shoppen voor rijke basics voor deze zomer. De doelgroep die bij ons koopt is van alle leeftijden. We verkopen functioneel, draagbare, nette kleding. We hebben van de totale collectie Hugo Boss echt de mooiste dingen in huis.”

Overal in de winkel hangen portretten van wereldse iconen. We zien James Dean, Paul Newman, Marlon Brando, El Pacino. Maar ook lp’s van minder dandy stijliconen zoals Bob Marley en Jim Morrisson. “We verkopen de portretten als men interesse heeft. Maar los daarvan levert het altijd weer een leuke gesprek op. We hebben allemaal wel iets met deze legendes toch?”

Niet voor niets heeft ICONIC de badlijn 'Çhampagne in the morning' van kunstenaar Selwijn Senatori ingekocht. Om met de legendarische quote van Jim Morrisson af te sluiten: “Do you have a good life, enough to base a movie on?

ICONIC Men Store is gevestigd aan Korenstraat 28 in Alkmaar. Tel.: 072 - 512 55 21 - www.iconicmenstore.nl