Virtueel zwemmen voor Brakeboertrofee van 13 tot 20 juli

Algemeen
Dit keer geen Brakeboertrofee in de Oosterhaven maar in eigen zwemwater.
Dit keer geen Brakeboertrofee in de Oosterhaven maar in eigen zwemwater. (Foto: aangeleverd)

De elfde Brakeboertrofee op 19 juli gaat gewoon door. Hoe dan? Nou, virtueel! Een ieder die dat wil kan zich inschrijven en in zijn eigen favoriete zwemwater de gewenste afstand zwemmen. Zo komt er ook in dit rare jaar toch een mooie wedstrijd na de prachtige jubileumeditie van vorig jaar.

Enkele voordelen dit jaar zijn dat de wedstrijd niet perse op zondag in Medemblik gezwommen moet worden. Het kan de hele week, namelijk van maandag 13 juli tot en met maandag 20 juli. Ook kan de wedstrijd nu in heel Nederland gezwommen worden. Dit kan heel veel reistijd besparen. In de haven van Medemblik, waar de wedstrijd normaal gesproken plaatsvindt, mag nu zelfs niet gezwommen worden. En moesten de deelnemers vorig jaar binnen een bepaalde tijd na de winnaar gefinisht zijn, dit jaar gelden er geen limieten en kan iedereen in z’n eigen tempo de gewenste afstand uitzwemmen. Doordat de wedstrijd een week lang gezwommen kan worden is het ook mogelijk om meerdere afstanden te zwemmen. Na de wedstrijd volgt een virtueel klassement.

De elfde virtuele Brakeboer trofee is een initiatief van Sporttijden en het organisatiecomité van de Brakeboer trofee. De wedstrijd wordt ondersteund door de KNZB.

Voor meer informatie en inschrijven, zie www.hopasports.nl - evenementen.