Poëtisch pianospel in Grote Kerk Schermerhorn

Algemeen
Sander Sittig.
Sander Sittig. (Foto: aangeleverd)

SCHERMERHORN - In de Grote Kerk van Schermerhorn treedt - in het kader van - de International Holland Music Sessions - zondag 19 juli om 11.00 uur pianist Sander Sittig op. Pers en publiek loven Sander Sittig’s meeslepende en poëtische pianospel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tal van bekende musici hem vragen om hen te vergezellen tijdens hun concerten en tournees.

Zo speelde Sander met meesterviolist Shlomo Mintz in China, Japan, de Verenigde Staten en diverse Europese landen, en met de winnaressen van de Nederlandse Muziekprijs Liza Ferschtman en Maria Milstein in Amsterdam, Brussel, Bratislava en vele andere plaatsen. Zijn grote kennis van het muziekrepertoire en zijn vermogen tot naadloos samenspel worden zeer gewaardeerd op de concoursen en cursussen waaraan hij verbonden is, zoals Crans-Montana en Huberman project.

Tournees

Sander speelde afgelopen seizoen in Jeruzalem, Barcelona, Las Palmas de Gran Canaria, Udine, Braga en gaf hij een masterclass in Stresa. In het huidige seizoen geeft hij solorecitals tijdens het Kamermuziekfestival Hoorn en in het Pianola Museum in Amsterdam. Verder maakt hij tournees door Italië en Spanje met Shlomo Mintz, geeft hij vele concerten met Hawijch Elders (o.a. in het Concertgebouw) en werkt hij mee aan festivals in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Italië. Sander studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en voltooide zijn opleiding bij Willem Brons en Nam Grubert. Hij werd onderscheiden op pianoconcoursen in Eindhoven, Epinal, Rome en Palm Beach. Hij maakte cd-opnamen als solist (werken van Mozart) en als ensemblespeler, onder andere met het Incantatie Ensemble, waarmee hij het gelijknamige werk van Simeon ten Holt op.

Kaarten reserveren via www.ihms.nl