Maandelijkse zaterdagverkoop Kook

Algemeen
Het team van Kook.
Het team van Kook. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

ALKMAAR - Stichting Kook houdt zaterdag 1 augustus weer haar maandelijkse zaterdagverkoop. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur aan de Zijperstraat 36A in Alkmaar voor weinig geld allerlei goede, tweedehands huisraad en kleding kopen.

In de maand augustus helpt KOOK bij het bouwen van 5 stuks verzamelsystemen voor regenwater in de deelstaat Kerala, Zuid India. De doelgroep bestaat uit Daliths, uit Tribale Caste van Kannikars, en uit zwervende landloze arbeiders die in hutjes wonen op landjes van de overheid. Daarom krijgen ze geen recht op enige tegemoetkoming van de overheid. De doelgroep leeft van landarbeid, rubbertappen, onkruid wieden, vuilnis recycling, etc. In regentijd zijn deze mensen werkloos. Veel kinderen gaan zwerven om werk te krijgen. Er is duidelijk een behoefte gesignaleerd aan schoon drinkwater in de nabij omgeving bij grote groepen gemarginaliseerde families. Het water halen is namelijk voor de vrouw een te grote belasting en voor kinderen gevaarlijk omdat ze dan alleen gelaten worden.

Bruikbare spullen over? Lever ze in bij het Kook-pand aan het Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Spullen laten ophalen kan ook, bel 072 - 5117891.