Kermis Alkmaar naar evenemententerrein

Algemeen
Dit beeld krijgen we dit jaar niet meer te zien.
Dit beeld krijgen we dit jaar niet meer te zien. (Foto: Leon Vogelaar)

ALKMAAR - De Alkmaarse kermis van 21 tot en met 30 augustus verhuist naar het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Dit heeft het college woensdag bekendgemaakt. De kermis trekt veel extra bezoekers en dat ziet het college niet zitten in een krappe binnenstad. Dit is wel onder het voorbehoud dat voldaan moet worden aan de coronamaatregelen en aan alle reguliere eisen voor het verlenen van de evenementenvergunning.

De gemeente inventariseert momenteel welke exploitanten er naar het evenemententerrein in Alkmaar kunnen komen zodat het kermisterrein veilig en volgens het landelijk coronaprotocol ingericht kan worden. In principe is er ruimte genoeg voor alle attracties die normaliter ook in de binnenstad staan. De attracties moeten zo ingedeeld worden dat er ruime looppaden voor het publiek zijn. Door een duidelijke in- en uitgang kan het publiek eenvoudig in goede banen geleid worden zodat bij eventuele drukte snel kan worden ingegrepen.

Poffertjes en boekenmarkt

De bekende poffertjeskraam staat als enige exploitant in de binnenstad. De kraam staat op het Canadaplein van 21 augustus tot en met 8 oktober. De boekenmarkt die op 6 september op de agenda staat wordt in overleg met de exploitant verplaatst. Deze krijgt een opstelling in één lang lint over het Kerkplein richting de Koorstraat.