Fiënne zorgt voor vijfde generatie in Alkmaarse familie

Algemeen
De vijf generaties dames uit het gezin Van de Vooren.
De vijf generaties dames uit het gezin Van de Vooren. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR – De geboorte van het kleine meisje Fiënne op 28 mei van dit jaar zorgde voor de vijfde generatie dames in het gezin van de Vooren. Dat was voor Fienne’s overgrootmoeder Ria van de Vooren (72) reden om bij de krant aan de bel te trekken.

“Ik ben nogal ondernemend van huis uit en dus trommelde ik iedereen op om te vragen of ze het leuk vonden om er mee in de krant te komen. Toen iedereen akkoord was, zijn we met z’n allen op de foto gegaan in zorgcentrum Nieuwpoort waar mijn 95-jarige moeder Bep van de Vooren-Berkenvelder woont. Mijn moeder - die dus nu betovergrootmoeder is - is een geboren en getogen Amsterdamse die op een goed moment in Alkmaar terechtkwam. Nadat ze toch nog enkele malen terugging naar Amsterdam, besloot ze uiteindelijk toch in Alkmaar te blijven wonen. Ook ik ben geboren in Amsterdam, maar ik woon alweer ruim 52 jaar in de kaasstad.”

Ria van de Vooren kreeg drie kinderen en is inmiddels oma van negen kleinkinderen. Een van haar drie kinderen is Saskia te Lindert (54). Toen Saskia’s dochter Kim te Lindert (33) op 28 mei beviel van dochter Fiënne was de vijfde generatie dames een feit. “Mijn moeder die we ‘Oma Beppie’ noemen heeft nu dus naast twee kinderen, zes kleinkinderen, vijftien achterkleinkinderen, nog eens twee achter-achter-kleinkinderen. En de derde wordt in januari verwacht. Da’s toch een rijk bezit?”

De vijf generaties dames uit het gezin van de Vooren.