Kinderen van minima gratis in de botsauto’s

Algemeen
Met de kermismuntjes kunnen kinderen van minima toch genieten van de kermis. (Foto: Pexels.com)
Met de kermismuntjes kunnen kinderen van minima toch genieten van de kermis. (Foto: Pexels.com)

In Alkmaar wonen ruim 1648 kinderen van 4 tot en met 17 jaar in een gezin met een minimum inkomen. De gemeente geeft gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die in de gemeente Alkmaar wonen. Het grootste deel van die gezinnen is bij de gemeente geregistreerd en ontvangt automatisch bericht via de Alkmaarpas over de gratis kermismuntjes. Via de Alkmaarpas ontvangen de kinderen een tegoed voor zes kermismuntjes van € 1,50 per stuk. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Het tegoed is vanaf 11 augustus zichtbaar.

ALKMAAR - Kinderen van minima kunnen deze zomer ook van de kermis genieten. Voor alle kinderen van 4 tot en met 17 jaar liggen zes kermismuntjes klaar, dit heeft het college van Alkmaar besloten. De kermis is van 21 tot en met 30 augustus en vindt dit jaar op het evenemententerrein aan de Olympiaweg.

Waar ophalen

Met de Alkmaarpas zijn de kermismuntjes op te halen tijdens de reguliere spreekuren van de Alkmaarpas bij het VVV, Waagplein 2. De spreekuren zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Ophalen kan tot uiterlijk donderdag 27 augustus en de muntjes kunnen tot en met zaterdag 29 augustus op de kermis worden uitgegeven. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.