Noordwest-locatie Bergermeer uitgebreid met planbare operaties

Algemeen
Centrum Oostwal. (Foto: aangeleverd)
Centrum Oostwal. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Noordwest heeft haar activiteiten in Centrum Oosterwal uitgebreid. Deze locatie is bedoeld voor patiënten die op de wachtlijst staan voor een planbare, laagcomplexe operatieve ingreep. In deze tijd een belangrijke stap, omdat deze operaties veelal zijn uitgesteld als gevolg van de coronapandemie. Eerder dit jaar is gestart met deze nieuwe behandellocatie. Door uitbreiding van de activiteiten is de tijd nu rijp deze locatie een eigen naam te geven. Dit wordt locatie Bergermeer van Noordwest Ziekenhuisgroep.

De naam verwijst naar het bedrijventerrein en de wijk die dezelfde naam draagt. Daarnaast is het belangrijk dat er geen verwarring ontstaat met de andere zorg die in dit gebouw of op de andere Noordwest-locaties in Alkmaar worden verleend. De komende tijd wordt de nieuwe naam in alle communicatie-uitingen doorgevoerd.  

Snel aan de beurt

Patiënten met knie- of schouderklachten die een laagcomplexe operatie moeten ondergaan kunnen nu sneller worden geholpen. Ook patiënten die moeten worden behandeld voor een liesbreuk of plastische chirurgie moeten ondergaan aan de hand of pols kunnen eerder terecht op deze nieuwe locatie. Verdere uitbreiding is in voorbereiding. Door deze unieke samenwerking met Centrum Oosterwal vindt een deel van de planbare operaties nu plaats op locatie Bergermeer. Hierdoor kan dezelfde ziekenhuiszorg worden geleverd, maar dan in een kleine, prettige en moderne omgeving. Dit verkort de wachtlijsten en verkleint de kans dat de operatie moet worden verzet vanwege dringende en complexe operaties die voorrang hebben op de laagcomplexe planbare zorg.