‘Chenairo inspireerde ons voor deelname World Cleanup Day’

Algemeen
Chenairo en Cecilia ruimen rommel op in hun wijk.
Chenairo en Cecilia ruimen rommel op in hun wijk. ((Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL))

ALKMAAR - Slechts zes jaar oud, maar toch al zo met zijn omgeving bezig. Het was een verjaardag van een vriendin dat Chenairo uit zichzelf zwerfafval uit de omgeving verzamelde in een bakje om dit vervolgens in de prullenbak te gooien. Toen moeder Anouk dit deelde in Wijkcentrum Mare Nostrum raakte Mandy Verresen van het wijkcentrum zo enthousiast dat ze besloot met het wijkcentrum mee te doen aan World Cleanup Day op zaterdag 19 september. De grootste, wereldwijde opruimactie waar ruim 180 landen aan mee doen.

“Chenairo inspireerde ons mee te doen”, licht sociaal-cultureel medewerker Mandy Verresen toe. “We vinden het heel inspirerend dat kinderen op zo’n jonge leeftijd met hun omgeving bezig zijn. We zouden al eerder de wijk ingaan voor een grote opruim-actie, maar dat ging door corona niet door. Chenairo was toen heel verdrietig, maar nu komt er dus een tweede kans. Het doel van deze actie is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en zo zorgen voor een schonere planeet. In Nederland wordt dit georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. Als wijkcentrum Mare Nostrum willen we graag ons steentje bijdragen aan een schonere wijk en daarom doen we graag mee aan de World Cleanup Day.

Daalmeer

“Onder het motto ‘samen staan we sterk’ hebben we hierin niet alleen de samenwerking gezocht met Chenairo en zijn moeder Anouk, maar ook met het Wijkcentrum Daalmeer om zo een groter gebied schoon te kunnen maken. Beide wijkcentra hebben hun eigen team en lopen hun eigen route maar ontmoeten elkaar in het midden. Een laagdrempelige manier om de band tussen inwoners, medewerkers en de organisaties vanuit beide wijken te versterkten. Wij willen Chenairo bedanken voor zijn goede voorbeeld en het zijn van onze inspiratie. We hopen dat veel mensen zich bij ons aansluiten in de actie tegen zwerfvuil en voor een schonere planeet.”

Materialen

De schoonmaak actie van Wijkcentrum Mare Nostrum start om 09.30 in de foyer van het wijkcentrum met een korte introductie over de actie en het uitdelen van de materialen. “Ook de RIVM richtlijnen worden hierin besproken zodat we allen kunnen zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor alle deelnemers. Om 10.00 uur beginnen we met de looproute. We sluiten de ochtend om 11.30 uur gezamenlijk af bij de skatebaan aan de Molentocht. Hier ontmoeten we ook het team van Wijkcentrum Daalmeer voor een gezamenlijk kopje koffie en thee.”

Om de richtlijnen van het RIVM goed te kunnen volgen is aanmelden verplicht. Wie mee wil doen aan de actie in de Mare kan zich opgeven bij Mandy Verresen via 0612150027 of scw2@wcmn.nl. Wie in Daalmeer aan de actie wil deelnemen geeft zich op 072-5617618 of sociaalpedagogischwerk@gmail.com..