Reizend Strandvondstenmuseum trapt af bij Erasmusschool

Algemeen
Menno Twisk in de klas van juf Anja en juf Nelleke van de Erasmusschool.
Menno Twisk in de klas van juf Anja en juf Nelleke van de Erasmusschool. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR/CASTRICUM - Waarom staken we vroeger bergen schelpen in de brand en waarom deden we het rugbot van een zeekat in de tandpasta? Kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen kregen vragen als deze en andere verhalen meer dan 8 jaar lang steevast voorgeschoteld in het Strandvondstenmuseum dat inmiddels in Castricum gesloten is.

Menno Twisk van het museum kwam vorige week maandag op bezoek bij de leerlingen van juf Anja en juf Nelleke van de Erasmusschool in Alkmaar bij de start van hun museumthema.

Presentaties en gastlessen werden al mondjesmaat verzorgd in de scholen en bij bedrijven en (zorg)instellingen, maar nu gaat het museum (inclusief een deel van de collectie) echt op reis.

Aan een website met vernieuwde aanbod wordt gewerkt. Voor informatie voor boekingen van lezingen, presentaties of gastlessen, kunnen belangstellenden nu al rechtstreeks informatie opvragen via info@strandvondstenmuseum.nl Voor presentaties zorginstellingen en scholen hanteert het Strandvondstenmuseum gereduceerde tarieven.