Emile Roemer waarnemend burgemeester Alkmaar

Algemeen
Emile Romer wordt de waarnemend burgemeester van de gemeente Alkmaar.
Emile Romer wordt de waarnemend burgemeester van de gemeente Alkmaar. (Foto: aangelever)

ALKMAAR - In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Alkmaar heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, besloten de heer E.G.M. (Emile) Roemer te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Alkmaar.

De huidige burgemeester Piet Bruinooge stopt op eigen verzoek per 1 oktober als burgemeester van Alkmaar. Door het vertrek van de heer Bruinooge ontstaat een vacature burgemeester Alkmaar. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar vaststaat dat de periode zonder vaste burgemeester langer dan drie maanden gaat duren. Het streven is dat voor het zomerreces 2021 de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester is afgerond met de benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester.

De heer Roemer is sinds 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen en was van 2006 tot 2017 lid van de Tweede Kamer. Van 2002 tot 2006 was hij wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Boxmeer. De heer Roemer is 58 jaar en lid van de SP. De waarnemend burgemeester zal per 1 oktober 2020 in functie treden.