Spannende verhalen uit rijke geschiedenis Alkmaar

Algemeen
De Zeven Werken van André Nuyens.
De Zeven Werken van André Nuyens. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het nieuwe boek van van André Nuyens heet ‘De Zeven Werken’ en bevat zeven spannende verhalen uit de rijke geschiedenis van Alkmaar.

Deze verhalen zijn elk gekoppeld aan een van de Zeven Werken van Barmhartigheid: ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling en jullie namen mij op, ik was naakt en jullie kleedden mij. ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’ Later werd er een zevende werk aan toegevoegd: de doden begraven. De Zeven Werken van Barmhartigheid was ook het zevenluik, geschilderd door de Meester van Alkmaar in 1504.

De verhalen gaan over helden en huichelaars, weldoeners en wreedaards, hebzuchtigen en hulpelozen. Ieder mens komt voortdurend voor keuzes te staan: kies ik voor mijzelf of voor de ander? De hoofdpersonen in deze verhalen kiezen belangeloos voor de ander, een naaste in de ruimste zin van het woord. In de meeslepende verhalen spelen zowel kinderen als volwassenen een hoofdrol. Ze zijn geschikt voor kinderen én volwassenen. Door deze spannende verhalen krijgen jongeren én volwassenen ook een stuk Alkmaarse geschiedenis mee. Achter in het boek staat een stadswandeling door het hart van Alkmaar. Tijdens de wandeling wordt verteld waar in de stad de personages verbleven en waar gebeurtenissen uit de verhalen plaatsvonden zodat tijdens de wandeling heden en verleden samenvallen. Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is: “En toen?” en sluit perfect aan bij dit boek.

Het boek is bij elke boekhandel verkrijgbaar.