Alkmaars Kookboek steunt lokale horeca

Algemeen
Gerard Joling neemt het eerste exemplar Alkmaar Kookboek in ontvangst.
Gerard Joling neemt het eerste exemplar Alkmaar Kookboek in ontvangst. (Foto: RICHARD ROOD)

ALKMAAR - Niemand minder dan Gerard Joling nam zondagavond in café ‘t Hartje het eerste exemplaar van Alkmaars Kookboek in ontvangst. Het boek is een initiatief van de Rotary Alkmaar Young Ambition en de opbrengst gaat naar de deelnemende horecabedrijven.

“Het is echt een prachtig boek geworden”, zegt Nick Zuurbier, lid van Rotary Alkmaar Young Ambition en initiatiefnemer van het boek. “Ik ben horecamakelaar van beroep en maak van dichtbij mee hoe moeilijk de Alkmaarse horeca het heeft. Daarom wilde ik graag in actie komen om ze te ondersteunen. De overige leden van de Rotary reageerden enthousiast op mijn idee van een kookboek en vervolgens zijn we er vol voor gegaan. Dat was in het begin nog best lastig, want de horeca was vooral bezig met overleven en meedoen met dit project kost tijd en energie. We vonden toch 30 enthousiaste deelnemers en later kwamen daar nog eens 25 bij. Zo hebben we 55 deelnemers, niet alleen restaurants, maar ook kroegen en een hotel. Allemaal bedachten ze een bijzonder recept en gingen ze op de foto. De foto’s - gemaakt door fotograaf Richard Rood - zijn prachtig geworden. Hij heeft dat tegen een sterk gereduceerde prijs willen doen en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Het boek ziet er schitterend uit en staat vol met heerlijke, bijzondere gerechten. Wie dit boek koopt steunt direct de Alkmaarse horeca want de volledige opbrengst gaat daar heen.”

Alkmaars Kookboek (19,95 euro) is te koop bij de VVV Alkmaar (Waagplein), Boekhandel Van der Meulen (Langestraat), supermarkt Spar aan de Vondelstraat, supermarkt Jumbo aan de Paardenmarkt en supermarkt Ekoplaza aan het Hofplein. Het boek is ook via www.alkmaarskookboek.nl te bestellen. Via deze website kunnen bezoekers aangeven welke geliefde horeca ze willen steunen. Er zijn 5000 boeken beschikbaar, waarvan de helft is verkocht. De opbrengst wordt verdeeld onder de deelnemende horeca.

Afbeelding
 Bernard Karsten en Nick Zuurbier van Rotary Alkmaar Young Ambition.