Alkmaars jurylid in The Hague Filmfestival

Algemeen
Alkmaarse Braziliaan Anderson Farah.
Alkmaarse Braziliaan Anderson Farah. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Alkmaarse Braziliaan Anderson Farah (51, bekend van het Vrij Zijn theater, is dit jaar gevraagd als jurylid van het filmfestival van Den Haag.

De Braziliaanse acteur, regisseur en artistiek leider van het Vrij Zijn Theater is in Brazilië op 14-jarige leeftijd zijn carrière op het podium begonnen. Hij heeft in Hamburg gestudeerd (drama en communicatie-design) en heeft in vele internationale producties meegewerkt. In zijn CV tellen we meer dan 30 theaterstukken en meer dan 15 films/series. In de loop van de jaren heeft hij, altijd op zoek naar persoonlijke ontwikkeling, een boeiende en toegankelijke techniek ontwikkeld om zijn team te leiden tot ontplooiing. De ervaring en de prijzen bewijzen dat de techniek werkt. Sinds 2011 heeft Anderson zijn eigen theaterproductie in Alkmaar en de volgende première is al op 11 december. Hij is nu bezig met het produceren van de Gelaarde Kat, zijn 20e toneelstuk. In 2018 heeft hij met het Vrij Zijn theater de NHN-Business Awards gewonnen.

De prijsuitreiking over 10 categorieën in den Haag vindt plaats op vrijdag 16 oktober en Anderson gaat een paar van de prijzen in een black-tie-gala-avond persoonlijk uitreiken.