Ivy kookt ‘Maaltijd uit het Hart’

Algemeen
 Ivy en haar man Robbert aan het kokkerellen in haar appartement aan de Vogelweg.
Ivy en haar man Robbert aan het kokkerellen in haar appartement aan de Vogelweg. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

ALKMAAR - Ivy Nieuwenhuis kookte tijdens de eerste coronagolf al vrijwillig voor ouderen in de Mare. De maaltijden bracht ze vervolgens zelf langs en dat werd een groot succes. Daarom krijgt het kookproject een vervolg en kook Ivy onder ‘Maaltijd uit het Hart’ lekker door.

Vanaf 2 november kookt kookt ze elke maandag in OC Zuidwest op de Eikelbergstraat 57, die de keuken kosteloos ter beschikking stelt. Hier wordt straks elke maandag tussen 9.00 en 14.00 uur een hoofdgerecht en toetje voorbereid. De maaltijden kunnen vervolgens tussen 15.00 en 17.00 uur opgehaald worden. bewoners met een gesubsidieerde stadspas met tegoed kunnen hun maaltijden laten scannen, de maaltijd wordt van hun tegoed afgeschreven. Wie geen stadspas heeft, maar wel graag een maaltijd wil ontvangen betaalt 7 euro. Wie kan aantonen onvoldoende middelen te hebben, ontvangt de maaltijd gratis. Voor bewoners vanaf 70+ is er mogelijkheid tot bezorging.

Vrijwilligers nodig

Ivy is nog op zoek naar vrijwilligers die willen bezorgen en vrijwilligers die willen assisteren bij het koken. Ook zijn donateurs nodig die de maaltijden voor de minder bedeelde Alkmaarders willen sponsoren. Wie een maaltijd wil ontvangen meldt zich aan via maaltijduithethart@gmail.com of bel 06 51503661. Donaties zijn welkom op NL56KNAB0403512204, onder vermelding van donatie maaltijd.