Vriendenprent 2020 onthuld

Algemeen
Wethouder Braak onthulde zondag 25 oktober de Vriendenprent 2020.
Wethouder Braak onthulde zondag 25 oktober de Vriendenprent 2020. (Foto: Rob Verhagen)

ALKMAAR - Wethouder Braak onthulde zondag 25 oktober in Grafisch Atelier Alkmaar de Vriendenprent 2020, gemaakt door Cees Smit. Daar is nu een expositie van Cees Smit, ‘Landschap zoekt Maker’ te zien.

Cees Smit (1957), woont en werkt in Amsterdam en in Holysloot. Hij maakt etsen, lino’s, materiaaldrukken en tekeningen. Hij laat zich inspireren door het waterlandse landschap en door jeugdherinneringen die met dat landschap zijn verbonden. “Ik fotografeer plekken die in het atelier het uitgangspunt vormen voor mijn werk; ze activeren de herinnering, maar leiden die ook vaak om de tuin. De landschappen die ik in mijn werk zoek zijn meestal niet meer herkenbaar; het zijn associaties, vage herinneringen: ze symboliseren de herinnering. Zoekt het landschap de maker, of zoekt de maker het landschap?”

De tentoonstelling van het werk van Cees is te zien van vrijdag 23 oktober tot en met 15 november. Zondag 1, 8 en 15 november is het GAA extra geopend van 12 tot 18 uur. Cees Smit is dan zelf aanwezig.