Zes kunstenaars kiezen voor BLAUW

Algemeen
Werk van Hugo Kaagman.
Werk van Hugo Kaagman. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Zes kunstenaars, één kleur. In Kunstuitleen Alkmaar opent zondag 22 november de expositie BLAUW.

Blauw is de kleur van de lucht en van de kou, de kleur van betrouwbaarheid, de kleur van alle straatnaamborden en van de borden die de weg wijzen. Blauw is de kleur van een periode van Picasso en de kleur van Yves Klein, de schilder die zijn eigen kleur uitvond, het International Klein Blue, IKB. In zijn werk stond de kleur voor leegte of verte. Wat betekent de kleur blauw in het werk van hedendaagse kunstenaars? Kunstuitleen Alkmaar nodigt een aantal kunstenaars uit om met hun eigen visie op deze kleur deel te nemen aan de tentoonstelling BLAUW. Waar dient de kleur toe in hun werk?

Deelnemende kunstenaars zijn: Sigrid Calon, Marina Heuvelman, Hugo Kaagman, Rinke Nijburg, Esmee Seebregts en Marianne Roodenburg. Deze expositie maakt onderdeel uit van ons drieluik ROOD-BLAUW-WIT, samengesteld door curator en kunstenaar Marianne Roodenburg. De opening is op zondag 22 november om 15 uur door Marianne Roodenburg (beperkt aantal mogelijk-opgave verplicht). De tentoonstelling is te zien van 22 november 2020 tot en met 3 januari 2021 op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur, zaterdag van 12 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.

Lezing

Marianne Roodenburg verzorgt donderdag 26 november om 20:00 door een lezing over de betekenis en het gebruik van blauw binnen de beeldende kunst. Aanmelden via info@kunstuitleenalkmaar.nl.