Brouwerij De Moersleutel Alkmaar in actie voor ALS

Algemeen
Bierbrouwers in actie voor ALS
Bierbrouwers in actie voor ALS (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Brouwerij de Moersleutel Alkmaar, Walhalla Brouwerij Amsterdam en Beer Geeks komen samen in actie voor Stichting ALS Nederland. Eerste 16.000 euro is inmiddels opgehaald.

De brouwers werken voor de derde keer samen om een bier te brouwen voor Stichting ALS Nederland. Er worden dit jaar maar liefst zes verschillende bieren gebrouwen, op zes brouwlocaties verspreid door het land. Walhalla in Amsterdam en De Moersleutel in Alkmaar stellen hun ketels ter beschikking voor het gezamenlijk brouwen van twee van de zes bieren. Medio december/januari wordt er gebrouwen en begin 2021 presenteren de brouwers en de geeks een sixpack speciaalbieren. Het doel van de actie ‘Beer Geeks Beat ALS’ is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS met als ludiek streefbedrag 66.666 euro.

Naast Walhalla Amsterdam en De Moersleutel Alkmaar stellen brouwerijen Frontaal (Breda), Baxbier (Groningen), Kompaan (Den Haag) en VandeStreek (Utrecht) hun ketels ter beschikking en openen hun deuren voor brouwerijen die zich willen aansluiten bij de actie en/of grondstoffen willen doneren? Brouwers die zich willen aanmelden voor dit initiatief en ook hun steentje willen bijdragen kunnen dit doen op: www.alsacties.nl/campagne/beergeeksbeatals2020.