Dertig bouwtoiletten en een ronddraaiend podium

Algemeen
De Peeshow is een nieuw coronaproof theater.
De Peeshow is een nieuw coronaproof theater. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Peeshow is een nieuw coronaproof theater van HAL 25. De voorstelling met dertig omgebouwde bouwtoiletten heeft een ronddraaiend podium. Deze privécabines, met uitzicht op het podium, worden in de loop van de komende maanden door verschillende kunstenaars omgetoverd tot theaterhokken. Elk cabine krijgt een unieke sfeer en uitstraling. Bezoekers kunnen een kaartje kopen voor één van de cabines en een voorstelling naar keuze.

Het Peeshow Theater is een podium voor experiment en vernieuwing, multidisciplinaire creaties, kleinschalige (muziek)voorstellingen en een plek voor jonge makers.
Dit zie je onder meer terug in de Hallywood 25-avonden, waarvan de eerste editie gelijk aftrapt tijdens de opening op 27 november. Hierna keert Hallywood 25 iedere maand terug, elke editie wordt ingevuld door een andere regisseur of artistiek leider. Peeshow biedt een podium aan veelbelovende makers uit Alkmaar én daarbuiten. Op 12 december speelt de band Brewed live met de release van de EP ‘But Then The Moon Turned Red’’.  Eén van de bandleden, Benjamin de Boer (contrabas), speelt op 20 februari ook een solovoorstelling, met een première van zijn debuutalbum ‘The Promise’.

Het hele programma is te vinden op: www.peeshow.nl HAL 25 is te vinden aan Pettemerstraat 15 in Alkmaar. Tickets verkrijgbaar via de ticketshop. 

Dertig omgebouwde bouwtoiletten heeft een ronddraaiend podium.